VAN / EDREMİT - Salih Yıldız İlkokulu

Okul Müdürümüz Sayın Okay SAYIR'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Okul Müdürümüz Sayın Okay SAYIR'ın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Mesajı

18-03-2021

Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız bu gün; geleceğe, büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve kararlılığı içindeyiz. Bugün vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermekteyiz.

Üstat Mehmet Akif Ersoy bir şiirinde: "Zannetme ki ecdadın asırlarca uyudu, nereden bulacaktın o zaman eldeki yurdu!" ifadesi ile Cumhuriyet'e giden bu meşakkatli yolda ordusuyla, çocuğuyla, genciyle, kadınıyla ve tüm benliği ile ecdadımızın verdiği mücadelenin ehemmiyetini kısaca özetlemiştir.

Trablusgarp'ta, Balkanlarda, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaş'ında, Sakarya'da sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz gibi bu günde birliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi gösterelim.

Bizlere düşen görev Türkiye Cumhuriyeti'nin adını başarılarla yaşatmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve canından aziz bildiği vatanı için, kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Okay SAYIR

Yayın: 03.11.2021 - Güncelleme: 03.11.2021 12:45 - Görüntülenme: 308